Træk en gammel sweater på … og bliv klar til jul

I løbet af de seneste år er det blevet en tradition i Danmark at tage farverige sweatre. Sweatrene er varme og har julemotiv på. De er ikke nødvendigvis kønne, men de skaber en glad julestemning. Selv TV-værter er begyndt at bære disse sweatre i december.

Mange tilføjer gerne en julesweater hvert år. Så har man også lidt at skifte mellem i løbet af julemåneden. Sweateren er især god, da den får alle til at smile. Uanset og du elsker dem eller hader dem, så vil du smile, når du ser en bære en sådan julesweater. Dermed får altså også julehaderen lidt at smile af. Læs mere om dem her.

Pakkekalender i mange former

Det er hyggeligt for børn (og voksne) at have en pakkekalender. Det behøver ikke at være 24 gaver med bras eller 24 gaver med dyrt legetøj. Det handler om at finde en balance, så det bliver ved med at være en god og tilbagevendende tradition.

Der er flere måder at have en pakkekalender på. Det kan være 24 synlige pakker, som modtageren kan kigge på og glæde sig til. Det kræver dog selvkontrol hos barnet at nøjes med den ene pakke om dagen og lade resten hænge.

En julestrømpe med pakker i

En anden mulighed for at have en pakkekalender er at have en julestrømpe hængende, hvori der hver morgen ligger en lille gave i. Her behøver man ikke at have alle pakker klar til den første december, men kan finde på noget løbende i stedet.

Hvis du vælger en pakkekalenderløsning, så vælg den, som du bedst kan lide og giv din glæde og begejstring videre til dine børn. Så skaber I sammen en tradition for traditionen i jeres familie, som kan gøre jeres jul magisk og hyggelig.

Lækkerier i julen

Lækkerier hører sig til i julen. Alle har vi forventninger og forestillinger om, hvad der skal være at spise af søde sager i julen. En fælles forventning er nok småkagerne. Der findes mange julesmåkager, som holder ved fra generation til generation.

Det er for eksempel pebernødder, vaniljekranse, jødekager, klejner og så videre og gerne mange af hver. Jo flere desto bedre.

Børnene skal selvfølgelig også være med til at bage. Julebagning er noget, som vi gør sammen og er sammen om. Når børnene ikke længere kan fastholde koncentrationen eller lysten til at lave småkager, så fortsætter du bare selv, og får de sidste bagt, så alle kagedåserne kan fyldes op.

Store småkagedag for hele familien er en dejlig tradition

Når småkagerne skal bages, så kan det være ekstra hyggeligt også at samle bedsteforældrene, så der er endnu flere fra familien, som er sammen om at producere småkagerne. Det er helt utroligt stemningssættende med sådan en tilbagevendende juletradition.

Her kan alle byde ind med forslag til opskrifter, og børnene kan nemt og problemfrit gå til og fra køkkenet og andre aktiviteter. En sådan samværsdag er utroligt givende for alle. Har I tilmed kagedåser med julemotiver på, så er det jo bare endnu mere perfekt for stemningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *