Værd at vide om a-kasser

A-kasse

A-kasser er en form for arbejdsløshedsforsikring. Er du pludselig uheldig at blive fyret eller er du lige blevet færdiguddannet vil du være berettiget dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse. Der er mange fordele ved a-kasser, da de ikke kun er med til at hjælpe dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed, men også fordi de tilbyder dig en lang række af muligheder for rådgivning og kompetenceudvikling, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. Det er derfor en rigtig god ide at være indmeldt i en a-kasse. Læs mere om dette på https://akassefinder.dk/.

Fordele ved a-kasser

Der er rigtig mange fordele ved a-kasser, og derfor er det også en rigtig god ide at være indmeldt i en. Som medlem af en a-kasse er du nemlig sikret mod arbejdsløshed. Står du pludselig i den uheldige situation, at du har mistet dit job, så vil a-kassen hjælpe dig rent økonomisk. Du vil nemlig være berettiget til at modtage dagpenge i perioden, hvor du er arbejdsløs. Dagpenge er et fast dagligt beløb, som du kan modtage, hvis du står til rådighed på arbejdsmarkedet. A-kasser tilbyder typisk også en lang række af muligheder for rådgivning angående din specifikke jobsøgning samt dit fremtidige arbejdsliv. Ofte vil du være påkrævet at deltage i nogle møder og kurser, og du vil også være påkrævet at søge et vist antal jobs om ugen eller måneden, hvis du fortsat vil modtage dagpenge. Som medlem af a-kasser bliver du også tilbudt at deltage i nogle kompetenceudviklende kurser, som kan være med til at styrke dit CV og gøre det nemmere for dig at finde et job.

Det er dog ikke tilstrækkeligt at være indmeldt i en a-kasse, hvis man vil være sikker på at modtage dagpenge; man skal også overholde visse regler for at få rettigheden til at modtage dagpenge. Først og fremmest skal du have været medlem af en a-kasse i minimum et år, før du er berettiget dagpenge. Der er dog nogle andre regler for studerende, men som hovedregel siger man, at man skal sørge for at have været indmeldt i en a-kasse i minimum et år før uddannelsens afslutning, hvis man vil modtage dagpenge fra dag et efter uddannelsens afslutning. Derudover skal man sørge for at være til rådighed på arbejdsmarkedet, hvilket betyder at man skal sørge for at søge jobs regelmæssigt og kunne gå til jobsamtaler, når det bliver tilbudt. Du skal også sørge for at blive registreret i et jobcenter, hvor du også skal møde op til nogle samtaler.

Hvis man ikke er indmeldt i a-kasser

Hvis man ikke er indmeldt i en a-kasse, kan man ikke modtage dagpenge, hvis man pludselig bliver arbejdsløs. Står man i denne situation vil man i stedet kunne få kontanthjælp. Dog er det ikke særlig nemt at være berettiget til kontanthjælp, da du ikke må eje nogen form for fast formue såsom en opsparing, bolig eller lignende. Hvis man er gift kan det også afhænge af ens ægtefælle og vedkommendes indtægt, hvorvidt man kan få kontanthjælp. Det betyder, at hvis din ægtefælle har et godt tjenende job, vil du typisk ikke være berettiget kontanthjælp. A-kasser er altså meget fordelagtige i tilfælde af jobløshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *