Spar på energien – kom i gang!

Spar på energien

Energibesparelse betyder kraftværker ikke behøver at genere så meget elektricitet og det betyder mindre klima-opvarmning, forurening fra fossile brændstoffer, der anvendes til at generere den.

Så du vil ikke blot sænke dine regninger, men på samme tid kan du hjælpe planeten ved at gennemføre disse enkle trin i områder af dit hjem gratis, eller i meget små omkostninger:

Juster dit tv i stuen. Fladskærms-tv nu til dags, bruger langt mindre energi end tidligere modeller, men du kan nemt øge besparelserne endnu mere. Gå til tv’ets billede set-up menuen og vælg “”standard” som skærm indstilling, da de mere livlige indstillinger er unødvendigt, og brænder op til 20 procent mere strøm. Glem heller ikke at deaktivere “quick start” funktionen, der giver dit tv mulighed for at starte op på et par sekunder hurtigere, men spiser betydeligt mere energi i løbet af de timer det bliver anvendt.

Tjek din set-top box, som er tilsluttet til dit tv for at levere betalings tv-tjenester fra kabel- og satellitselskaber. Den kan meget vel bruge mere energi end din store skærm TV alene. Men branchen arbejder hårdt på at bringe mere effektive muligheder til markedet.

Ændrer også din computeres indstillinger. En typisk stationær computer og skærm kører 24/7 enten helt eller på standby, hvilket betyder 10 % mere i strøm, end når enhederne er slukket. Juster på kontrolpanelet for skærmen for at slukke efter 15 minutters inaktivitet og for computeren til at lukke ned efter 30. Sørg for at indstille skærmen til at slukke, ikke at vise et kontinuerligt kørende diasshow eller pauseskærm, fordi disse bruger en masse energi. Kontroller samtidig dine lyspærer. Udskiftning af gamle, ineffektive pærer med nye energibesparende versioner kan føre til store besparelser. For at vælge den bedste til dit behov, konsulterer da din lokale elektriker eller hvidevareudbyder.

Spar store penge på energien

Sørg for at din spilkonsol ikke tyller energi, når den angiveligt er slukket. Omtrent halvdelen af de danske husstande har en spillekonsol, og mens de nyeste modeller er bedre til at reducere strøm, når den er i tomgang, kan de stadig forbruge lige så meget elektricitet som dit køleskab. På den nye Xbox One og PS4, kan du gå ind i enhedens menu for at sikre den automatiske slukkefunktion er aktiveret og indstillet i en time af inaktivitet eller mindre. Med ældre konsoller, kan du også indstille menuen til at lukke ned efter en times inaktivitet eller mindre. Og undgå at streame video med din spillekonsol, fordi det kræver op til 30 gange mere energi for at afspille en film, end en set-top box.

Et slag for moder jord – spar på energien

Nødvendigheden af at spare på energien er vokset ud over at at skabe overskud af naturressourcer såsom vand, som er den vigtigste ingrediens til fremstilling af elektricitet. Men at gøre fremtiden for vores kommende generation let og smidig, er alle mennesker på kloden ansvarlige for energibesparelse. Energi kan spares ved at gør en simpel indsats såsom at gøre brug af rette elektroniske elementer, slukke elektriske genstande, når de ikke er i brug, og undgå overdreven belysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *