Finske Nokia er klar med 5G netværk i 2020

nokia

Mobilgiganten Nokia vil være førende på mobilnettet. Nokia offentligøre nu at være klar med det lynhurtige 5G netværk i 2020. Europa er altså tilbage som frontfigur når det gælder mobilnetværk og mobiludvikling.

Finske Nokia har derfor meldt sig ind i kampen om, at være de første med den bedste og nyeste mobilteknologi. Nokia offentliggør nemlig, at de under EM i fodbold i 2020, vil være klar med det nye og superhurtige 5G-netværk.

Det nye mobilnetværk vil kunne downloade spillefilm i 3D kvalitet på under seks sekunder, og derved vil den nye teknologi ikke bare være afgørende indenfor mobilverdenen, men også afgørende for fremtiden af maskiner, teknologi og innovation på alle markeder. Et godt eksempel er udviklingen af selvkørende bilers reaktionsevne, eller robotters evne til at kommunikere hurtigt med hinanden. Det vil øge produktion og effektiviteten for rigtig mange selskaber.

Markus Borchers, direktør for Nokia, og som også har sin egen officielle Nokia-blog skrev således, ”Nokia foreslår at skabe et brag, ved at rulle det første kommercielle 5G-mobilnet med de fulde specifikationer ud i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i 2020.” (Kilde)

Nokia har derfor meldt sig ind i kampen om at være førende med netop denne teknologi. For udover Nokia, har især de asiatiske selskaber meldt sig på banen, når det gælder 5G netværks teknologien. Sydkoreanske KT Telecom går efter at lancere deres svar på 5G teknologien under vinter-OL i 2018, og ligeledes går den japanske telegigant NTT Docomo, om at lancere deres svar på et lynhurtigt mobilnet under sommer-OL i Tokyo.

Markus Borchers skriver ydermere således på hans blog, ”Den europæiske mobilindustri har en stærk historie inden for fornyelse og udvikling af nye tjenester, men halter for tiden efter andre udviklede markeder, hvad angår næste generations netværk. Et bæredygtigt 5G-økosystem er nødvendigt for, at hjælpe med at skubbe Europa tilbage i fronten for den globale mobilindustri,”

Nokia er med til at bringe Europa tilbage til dengang Europa var førende på netop mobiludstyr og teknologi der til. Dog er alle tekniske detaljer for alle de kommende 5G-mobilnet endnu ikke fastlagt fra alle producenter. Det betyder dog også at vi kan forvente os et lynhurtigt mobilnetværk i den kommende fremtid.

Indtil da, er det vigtigt vi har et 4G netværk der kan binde os sammen, på en effektiv måde. Har du endnu ikke et 4G netværk koblet til blandt andet din mobiltelefon, kan du klikke dig ind på telmodi.dk, og finde et mobilabonnement der passer til dit forbrug, og ligeledes til en god pris.

Det kræver sandsynligvis, hvis man vil have et mobilabonnement med 5G adgang, at der skiftes ud i mobiltelefonerne. Hvis ikke producenterne begynder at transformere sig hen imod denne udvikling over de næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *