Eksport af bil

bilnøgler

At lave eksport af bil er ikke bare lige sådan uden videre for det kræver en masse arbejde, som du skal igennem før du får lov til at eksportere den

Eksport af bil kræver arbejde fra din side

Der er forskellige ting du skal gøre hvis du ønsker at der skal foretages en eksport af bil. Det første du skal gøre det er, at du skal have din bil til et registreringssyn. Dette syn kaldes også af andre toldsyn, men hvis du hører dette ord skal du blot tænke på, at det, som det betyder er præcist det samme. Et sådant syn gælder dog ikke for alt og alle da det kun gælder i visse sammenhænge. Blandt andet så gælder det kun hvis din bil har mere end 10 år på bagen. Hvis ikke dette er tilfældet vil et sådan registreringssyn, eller toldsyn som det jo også kaldes, ikke gældes. Det er dog ikke sådan, at du kan vide dig helt sikker selvom du har din bil på under 10 år. For i forbindelse med eksport af bil kan det godt være, at dette registreringssyn rent faktisk gælder på biler, som endnu ikke har de 10 år på bagen. Det er op til SKAT at vurdere dette og i nogle tilfælde vil de hive din bil ud selvom den er ung som et lam. Noget andet, som du skal være opmærksom på det er at din bil skal have været afmeldt fra en registrering, hvilket den skal have været i et år. Hvis disse ovenstående ting er tilfældet så gælder det, at det skal til registreringssyn eller det såkaldte toldsyn, hvilket du skal gøre hvis du ønsker en eksport af bil.

En værdifastsættelse kræves også ved eksport af bil

Udover dette registreringshalløj skal du også bede Skat om en tjeneste, som de uden tvivl godt vil foretage for dig da det også er i deres interesse at gøre dig denne tjeneste. Det som du skal bede om når du ønsker eksport af bil det er en værdifastsættelse og den indeholder forskellige trin før, at du kan gøre det. For det første skal du logge på det register, som normalt kaldes motorregistret. Dette kan du blandt andet gøre med NemId, men hvis du ikke kan lige kan huske hvor dette lille hvide bogstavpåførte kort er er det ikke sådan, at du alene af den grund kan risikere ikke at få foretaget en eksport af bil. For det er sådan, at du også kan bruge den digitale signatur, som minder meget om nemid, men som ikke er helt det samme. Så for at få eksport af bil skal du altså logge på dette register. Dette kan du gøre fra både din computer, tablet eller smartphone alt efter hvad der passer dig bedst og hvad du har det mest trygt ved. Hvis du ikke har så godt øjne kan det tage noget tid at få lavet en eksport af bil, hvis du gør det på din smartphone da du skal indtaste mange tal og bogstaver. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *