Et Briotog er til både store og små

brio tog

Det er en god søndag, eller bare generelt en god dag, når der er Brio overalt. Det er et eksempel på en leg, der er taget på langfart i ordets betydelige bogstaveligste forstand. Der er toge overalt. Der er jernbaner overalt. Legen er måske kørt af sporet men er så blevet samlet op igen. Det er opskriften på god leg. Ikke kun for børn men også for deres voksne. Tænk bare tilbage på dengang, du selv var barn og ung. Tænk på, hvor mange timer, der gik med at lege på gulvet med diverse legetøj. Der blev bygget og bygget. Der blev diskuteret frem og tilbage, hvem der skulle være hvem i legen. Hvem, der skulle have det seje fjernstyrede tog og hvem, der skulle have det, der skulle køres rundt med håndkræft. Sikke ne leg. Der blev kørt over flotte broer med røde buer bugtende i siderne, der blev gjort holdt ved flotte stationer. Der blev skiftet spor adskillige gange, således at vi undgik fatale sammenstød. Bedst af alt blev der sat lyde på leget ”fut, fut,” kunne det lyde en tre – fire gang i minuttet.

Vigtigt med god leg – et Briotog er i særklasse

Netop legen, det at være så helt og fuldstændig potaget af noget er i særklasse. Det kommer til udtryk når små børn kan samles om et Briotog på tværs af socialklasse, hudfarve og køn. Her er der ikke nogen, der bliver holdt udenfor. Hvis banen er for lille til alle, så bliver den hurtigt udbygget med nogle flere skinner. Netop banen er helt eminent i forhold til børn. Deres evne til at tænke abstrakt bliver sat i spil; tænk bare på alle de steder den bane har ført hen; hen til mormor i landsbyen, til købmanden med det store udvalg af bland-selv-slik, til USA, til børnehaven og til ukendte destinationer, hvor kun togets ”fut,fut-lyde,” var kendt land. Det er en evne, der er helt unik for Briotogene. En evne som en computer bestemt ikke giver. Der bliver barnet holdt i hånden hele vejen i en fiktiv verden. Selvfølgelig bliver de også udfordret der, de taler med deres venner og internettet imens og diskuterer sig frem til en løsning på et fiktivt problem i en fiktiv verden. Så selvfølgelig er der lidt af det samme i konceptet. Det er bare ikke det samme som at kravle rundt på et stort gulv, opfinde en hel verden i hinandens hoveder og udføre den ved hjælp af egne lyde. Der kan togene noget helt særligt.

Briotoge kan forlænge legen med mange timer

Når først legen med Brio-togene er i gang, så stopper den sent. Sådan en leg kan synes endeløs for de uindviede, men for de indviede er det en drømmeverden, der for en stund er langt mere interessant end, hvad den rigtige verden kan tilbyde. Det er sjov med vennerne, det er stille leg med sig selv. Brio-toget kan noget helt specielt når det forlænger legen med mange timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *