Billige mobilabonnementer forsvinder

person der kigger på telefonen

Analytikerne mener, at efter den aflyste fusion mellem Telia og Telenor, vil teleselskaberne udnytte situationen, og fjerne de billigste abonnementer. På den måde vil priserne generelt stige på det danske telemarkedet. Stik imod hvad EU-Kommissionen havde i sinde.

EU-Kommissionen frygtede ved fusionen til et Telianor, at priserne på det danske mobilmarked ville stige. Nu ser det dog ud til, at hvad de mente at kunne forhindre, alligevel ser ud til at ske.

Det skyldes at omkostningerne for alle teleselskaberne her hjemme skal ned, og priserne på mobilabonnementer skal op for, at teleselskaberne på nogen måde vil kunne øge deres indtjening på det danske marked. Det vil dog ikke kunne ses klart og tydeligt, da en fjernelse af de billigste mobilabonnementer på markedet, og derefter lidt mere indhold i de dyrere produkter, angiveligt vil være den måde hvorpå teleselskaberne vil sikre sig en indtjening, mener analytikerne.

3 har især været den spiller af de fire store selskaber her hjemme, som har været med til at presse priserne i bund. 3’s lavprisselskab Oister har nemlig trukket priserne langt i bund, i forhold til de andre selskaber. 3 har på denne måde kunnet hapse en lang række kunder til sig, imens fusionen mellem Telia og Telenor har stået på. Dog ser det ud til, at 3 står i en mere eller mindre todelt position. Problemet opstår i, at 3 med deres store kundetilstrømning, på nuværende tidspunkt anvender 90 procent af deres kapacitet på deres mobilnet. 3 kan købe sig til mere kapacitet, men dette kan ikke gøres før 2016, hvortil det købte ikke kan anvendes før end i 2017.

Presser 3 derfor priserne yderligere for at trække endnu flere kunder til, fra de andre teleselskaber, vil deres kapacitet på mobilnettet være overbooket. Der opstår altså trafikprop og de kan ikke levere til deres kunder.

EU-Kommissionen havde angiveligt set det nødvendigt, at hvis Telianor skulle blive en realitet, var det stadig nødvendigt med en fjerde spiller på det danske marked. Hvorved der stadig ville være fire spillere og ikke tre. I dag er der Telia, Telenor, TDC og 3. Alle disse selskaber har stadig deres lavprisselskaber, som fremtiden bliver meget afgørende for.

Det er nemlig afgørende for lavprisselskaberne hvad der kommer til at ske fremover, ellers har mobilselskaberne Oister, Bibob og CallMe ikke særlig meget eksistensgrundlag tilbage, i og med at de lever af at være prisførende på markedet, med lave priser.

Vil du derfor gerne nå at købe et mobilabonnement til de lave priser vi ser i dag, kan det om muligt være en god ide at skynde dig lidt. De danske spillere på mobilmarkedet vil stadig gøre hvad de kan for at overleve, og som det ser ud, betyder det prisstigninger på mobilabonnementer.

Den nemmeste måde hvorpå du kan tjekke priserne på mobilabonnementer i Danmark, er ved at klikke dig ind på prissammenligningssider. Prissammenligningssiden som fx mp.dk giver dig et overblik over alle de danske mobilabonnementer fra elle danske selskaber. På den måde kan du lynhurtigt sammenligne mobilabonnementer der passer til kun dit forbrug.

Husk inden du køber et nyt mobilabonnement, at tjekke dit forbrug, og om dette stemmer overens med dit nuværende abonnement. Rigtig mange danskere har et alt for dyrt abonnement i forhold til hvad de rent faktisk bruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *