Alt om mobil data

navigation

Ved du alt om mobil data? Læs med her og få svaret.

Det er nok de færreste der ikke ved, at deres mobil anvender mobil data. Har du et mobilabonnement med data inkluderet, så har du højest sandsynligt også en mobiltelefon der anvender data.

Mobil data er nemlig det du bruger hver gang du logger dig på nettet via din mobiltelefon. Du bruger derfor mobil data næsten hele tiden, specielt når du surfer på nettet. Det er dog ikke kun surfing der tager på din data, også almindelige apps skal have adgang til internettet for at virke. Derudover kommer spil, og naturligvis alt du downloader fra din mobil.

Helt almindelige apps som Google Maps bruger også data. Du bruger derfor data selv når du skal tjekke bussen, og når du skal tjekke vejret. Applikationer du har downloadet fra app-store eller lignende bruger sandsynligvis også data. Det gælder også for apps, som du bruger meget ofte, og som du derfor ikke skulle tro brugte data. Det er derfor vigtigt for dig, at være opmærksom på dit dataforbrug, specielt  når det kommer til dit mobilabonnement.

Har du en datapakke der er for høj i henhold til dit forbrug er det okay. Det skyldes at du skal have lidt at løbe på, men bliver din datapakke alt for meget større end hvad dit mobil dataforbrug svarer til, så betaler du blot meget dyrere og for noget du ikke bruger. Derfor er det vigtigt at du kender dit forbrug. Ligeledes er det vigtigt, at du ikke har en datapakke der er mindre end dit forbrug. De fleste teleselskaber vil nemlig opkræve et større beløb, for hver MB du anvender udover dit abonnement. Netop derfor er den gyldne middelvej vigtig for dig at finde, når det kommer til mobil forbrug og ikke mindst hvor meget du rent faktisk behøver at betale. Det er altid surt at betale for mere end nødvendigt.

Udgangspunktet

Det er de færreste der ved det, men de flere danskere bruger ikke mere end 3-5 GB data om måneden. Dataforbruget er dog stødt stigende, hvilket skyldes de mange smartphones og tablets folk erhverver sig i dag. Dertil kommer også den nemmere og nemmere adgang til internettet overalt, og ligeledes de gode dataforbindelser i Danmark.

Udgangspunktet på 3-5 GB data er dog mere end nok til, at du kan koble dig på nettet dagligt i mere end 20-30 minutter til intensiv surfing. Du skal dog altid, hvis du har mulighed for det, koble dig til en WiFi enhed. På den måde anvender du slet ikke af din datapakke.

Streamer du mange film, videoer, musik eller lignende fra din mobiltelefon, eller downloader du store mængder af data hver måned, vil dit forbrug hurtigt komme over de 3-5 GB. Det er dog de færreste danskere der anvender deres smartphones til dette og så meget.

Hvordan fungere mobil data?

Din mobil data bliver koblet til ved hjælp af mobilmaster, som de danske teleselskaber har opsat rundt omkring i Danmark. Dette gælder både for 2G, 3G og 4G. 4G er den nyeste teknologi, og dette er derfor den bedste dataforbindelse du kan have her hjemme. 5G nettet er under opsejling, men er endnu ikke implementeret i Danmark. Vi anbefaler derfor altid, at du vælger en løsning med 4G. Hovedreglen for forbindelserne er, at hele landet er dækket af 2G forbindelsen, og det samme gælder nogenlunde for 3G forbindelsen. Vælger du 4G forbindelsen er det dog vigtigt, at du tjekker din udbyders dækningskort, så du på den måde er sikker på, at forbindelsen også dækker hvor du bor, eller hvor du opholder dig mest. 4G forbindelsen er dog stort set dækkende i hele landet, men det er en god ide, at tjekke det alligevel inden du køber et abonnement med 4G dækning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *